Länk till förstasidan

Ansök

De flesta av våra kurser söker du genom att skapa ett konto och logga in i Schoolsoft – folkhögskolornas mina sidor, där du hanterar dina ansökningar. Vissa kurser söker du direkt via ett webbformulär.

en skolbyggnad

Ansök så här

  1. När du är på startsidan går du in under fliken ”Våra kurser”. Här väljer du vilken kurs du vill gå och klickar in på den kursen. När det är ansökningsperiod så ser du överst på respektive kurs sida en mörkblå knapp där det står ”Ansök här”. När du trycker på den knappen kommer du till Schoolsofts inloggningssida som heter ”Folkhögskolornas mina sidor”. Här ska du skapa ett konto genom att fylla i dina kontaktuppgifter.
  2. Om du har sökt andra kurser tidigare och redan har ett konto kan du logga in med den e-post och det lösenord som du angav då. Om du har glömt ditt lösenord beställer du ett nytt via schoolsoft, då kommer det nya lösenordet till den e-postadressen som du angav när du skapade ditt konto.
  3. Nu är det bara att fylla i resten av din ansökan och bifoga de dokument som behövs. Obligatoriska uppgifter är markerade med *. När du har fyllt i alla dina uppgifter och bifogat dokumenten så klickar du på ansök.
  4. När din ansökan är komplett och inskickad får du en bekräftelse på att din ansökan har kommit in. Din ansökan bearbetas efter sista ansökningsdagen.
  5. Du får besked via e-post om du är antagen, reserv eller ej antagen. Du svarar ifall du vill tacka ja eller nej till din plats genom att gå in på den medföljande länken som du fick i ditt mail.

Fungerar det inte att skicka in din ansökan online är du välkommen att ringa till skolan på 0346-57500 för att få en ansökningsblankett hemskickad till dig.

Om du har skyddade personuppgifter ringer du vår kurator Carina Björk på telefonnummer 0346-57514.