Länk till förstasidan
hero bild
150 år 2023

Om oss

Vi medverkar till människors utveckling i ett hållbart samhälle! På Katrinebergs folkhögskola hittar du det du är bra på. Det spelar ingen roll vilken kurs du går hos oss, målet är alltid detsamma: Att bli klokare på sig själv, livet och världen. Vi är med dig och skapar viktiga verktyg för dina framtidsplaner.

Om du är filmnörd, idrottsfreak, teatergalen eller vill komplettera dina gymnasiebetyg och förbereda dig inför högre studier är Katrinebergs folkhögskola något för dig. För mångfalden är stor på vår skola och chansen till möten med nya vänner är i princip obegränsad. Det finns bara ett viktigt krav och det är att det hänger på dig och din aktiva medverkan.

ett gult hus

Studera på Katrinebergs folkhögskola

På Katrineberg är samtalet och den studerandes aktiva deltagande i gruppen utmärkande. Vi strävar efter att ha små och väl sammanhållna studiegrupper. Ibland förekommer det att man studerar ämnesövergripande i projektform med både praktiska och teoretiska inslag.

Katrinebergs folkhögskola har också möjlighet till internatboende, vilket skapar social gemenskap och gör folkhögskoletiden till en unik upplevelse. I samtal och diskussioner på fritiden fördjupas de kunskaper som undervisningen ger.

För att bli antagen till Katrineberg måste du ha fyllt lägst 18 år det året studierna börjar. Någon övre åldersgräns finns inte och undervisningen är kostnadsfri. Elever som bor på skolan betalar en internatavgift. I avgiften ingår måltider och rum med internetuppkoppling. De flesta kurserna är CSN-berättigande.

En av landets äldsta folkhögskolor

Katrinebergs folkhögskola är en av landets äldsta folkhögskolor och ideologiskt obunden. 1873 startade skolan på en gård i Påarp, söder om Halmstad. Sedan 1878 har skolan funnits där den ligger idag, straxt utanför Vessigebro. 1907 började undervisningen i den nuvarande huvudbyggnaden.

Det har byggts till efterhand, elevhem på 50-talet, konferensförläggningen Björkhem 1985, matsal med kök 1991, idrottshall 1995, bibliotek med aula 1998, maskinhall 2002, modern konferenssal 2007, ett kulturhus ”Studio 114” byggdes 2015 och ny idrottshall 2021.

Idrottshall

Vi fick en helt ny idrottshall år 2021. Den nya idrottshallen är ca 1 560 kvadratmeter stor och består till stor del av trä som både är ett koldioxidneutralt och hälsofrämjande material.

Katrinebergshallen är en modern och hållbar idrottshall med bland annat solceller på taket och delar av konstruktionen och hela fasaden i trä. Det är en flexibel hall som kan användas för de flesta bollsporter, dans och yoga samt lägerverksamhet.

Vill du boka idrottshallen kvällstid så kontakta Linnea Bergvall: linnea.bergvall@regionhalland.se

Kunskapens vagga

Backa Carin Ivarsdotters konstverk "Kunskapens vagga" uppfördes på Katrinebergs folkhögskola sommaren 2023, i samband med att skolan firade 150-årsjubileum. Den konstnärliga gestaltningen genomfördes på uppdrag av Region Halland och finansierades med medel ur Klas de Vylders gåva till skolan.