Länk till förstasidan
hero bild
Här börjar framtiden

Katrinebergs folkhögskola

På Katrinebergs folkhögskola hittar du det du är bra på. När du går våra kurser är målet alltid detsamma: att bli klokare på dig själv, livet och världen. Vi är med dig och skapar viktiga verktyg för att förverkliga dina framtidsplaner!

Studera hos oss – se filmen!

Hos oss på Katrinebergs folkhögskola hittar du ett brett utbud av kurser inom hälsa och kultur. Du har även möjlighet att komplettera dina grundskole- och gymnasiebetyg. Vår huvudskola hittar du i natursköna Vessigebro. I Halmstad finns dessutom vår filial med allmän kurs och vår konstskola.

Två unga personer lutar sig mot varandra och ler in i kameran.

Karin och Jennifer trivs i bubblan på Katrineberg

En bubbla. Så beskriver Karin Lundblad och Jennifer Dahlin livet som deltagare på Katrinebergs folkhögskola. De båda går andra året på skådespelarlinjen och stortrivs tillsammans med sina klasskompisar. Att de båda har valt att bo på skolans internat förstärker känslan av samhörighet desto mer.

Att bo på internat

Att bo på skolan är något speciellt. Du träffar vänner för livet, får möjlighet att engagera dig i skolans kvällsaktiviteter och inte minst att njuta av vår berömda onsdagsfika! Ett extra plus är att du lär dig att ta ansvar för ditt eget boende och det gemensamma köket.

Händer på skolan

Katrinebergskalaset

Hjärtligt välkommen till oss lördag 20 april kl. 10.00-14.00! En härlig dag fylld av aktiviteter.

En stor vit skolbyggnad med tre våningar och entré i mitten av huset.

Ansök till höstens kurser

Nu kan du söka till våra kurser som startar hösten 2024.

Gå en sommarkurs hos oss

Nu är det dags att söka till sommarens kurser. Vi ser fram emot att få se dig här hos oss!

Bli kontakttolk

Vill du självständigt kunna arbeta som kontakttolk på ett effektivt och rättssäkert sätt mellan den som inte behärskar svenska språket och representanter för myndigheter, serviceorgan och organisationer.