Länk till förstasidan

Att bo på internat

en glad person utomhus

På Katrinebergs folkhögskola finns ett internatboende. Du anger på ansökningsblanketten om du önskar enkelrum eller dubbelrum.

Du som har önskat logi kommer att tilldelas ett rum vid kursstart. Rummet med tillhörande möblemang disponerar du under hela läsåret med undantag för jullovet. Då är internatet stängt och därför utgår då heller ingen hyra.

Möblemanget kan variera mellan rummen. Som standard finns säng, byrå, sängbord, skrivbord, liten bokhylla, stolar och lampor. Täcke, kudde, handdukar och lakan tar du med själv. Planscher och bilder som du vill ha på väggen skall sättas upp med försiktighet så att tapeten inte skadas. Alla rum har TV-uttag och internetanslutning. På internaten finns tvättstuga och varje korridor har ett pentry med mikrovågsugn och spis, dock inte porslin och grytor med mera för matlagning.

För skador som vållas genom vårdslöshet blir du ersättningsskyldig. Uppsägningstid för ett rum under kurstid är två veckor. Du förlorar rätten till rummet om betalning inte fullföljs eller om du grovt bryter mot skolans regler.

Mer information om vårt internat hittar du genom att klicka på länkarna nedan.