Länk till förstasidan

Improvisations­kurs

Vi utvecklar skådespeleri genom improviserade scener med bejakningsövningar, korta improvisationsscener och testar teatersportövningar. Viss erfarenhet av teater eller improvisation är en fördel.

Ansökningsperiod:
2023-12-15 - 2024-05-01
Utbildningsperiod:
2024-06-26 - 2024-06-28
Kurstid:
Onsdag - Fredag
Plats:
Vessigebro
Kontakt:
Linus Widner
Telefon:
0346-57519

Om utbildningen

I Improvisationskursen arbetar vi med att utveckla vårt skådespeleri genom improviserade scener. Vi arbetar med bejakningsövningar, korta improvisationsscener och möjligen också längre improviserade scener med ytterligare ramar. Vi testar på teatersportövningar för att skapa story, övar tekniker och tränar på att ”tilta scenen. Viss erfarenhet av teater eller improvisation kan vara en fördel. Viktigast av allt är dock att våga kasta sig ut, ha roligt och bejaka. Mjuka kläder är att rekommendera.

Kursledare

Kursledare Linus Widner som är lärare på Skådespelarlinjen på Katrineberg sedan 2014. Utbildad på Avdelningen för Dramatik på Göteborgs universitet och på Lärarhögskolan. På meritlistan står förutom en sejour bakom scenen på Folkteatern i Göteborg även tävlat i teatersport i Malmös superliga, startat upp teatersportscenen på Café Krasnapolsky i Göteborg under 00-talet och drivit improvisationsgrupp i olika former sedan 2000.

Kostnader

Kursen kostar 2 180 kr med kost och logi. Väljer du att inte bo på skolan så kostar kursen 1 140 kr.

Boendet är på Björkhem som är vårt kurshotell. Där får du ett enkelrum med TV, dusch och toalett på rummet. Gemensamt dagrum med pentry.

Det finns även sänglinne och handdukar på rummet.