Länk till förstasidan

Filmkurs 12–16 år

Är du 12–16 år, bor i Halland och är intresserad av filmskapande? Vill du fördjupa dina kunskaper, utveckla en filmidé, spela in och redigera film? Då är du välkommen till fem dagars filmskapande!

Ansökningsperiod:
2024-01-19 - 2024-05-01
Ansök så här:
Vänta inte med att anmäla er då kursen är väldigt populär! Intresse för film är en förutsättning för deltagande. Vid ansökan ska du beskriva om du har tidigare erfarenheter av film och varför du vill gå en filmkurs.
Utbildningsperiod:
2024-06-16 - 2024-06-20
Kurstid:
Start söndag 16 juni klockan 10.00. Avslutning torsdag den 20 juni klockan 15.00 med filmvisning för familj och vänner.
Utbildningstyp:
Sommarkurs
Plats:
Vessigebro
Kontakt:
Annika Westerhult
Telefon:
073-3060036

Om utbildningen

Collage med unga som spelar in film.

Du får göra film efter egna idéer, testa greenscreen, skådespela, lära dig ljussättning och ta ljud. Helt enkelt göra massa kul film och träffa nya kompisar. Erfarna filmare och filmpedagoger anpassar kursen efter deltagarnas kunskaper och intresse. Vi jobbar med professionell filmutrustning och redigering i vårt fantastiska filmhus på Katrinebergs folkhögskola, i Vessigebro utanför Falkenberg.

Under hela kursen övernattar vi tillsammans på Katrinebergs folkhögskola och hittar på olika aktiviteter på kvällarna. Kursen riktar sig till ungdomar som är skrivna i Halland.

  • Start söndag 16 juni kl. 10.00
  • Avslutning torsdag den 20 juni kl. 15.00 med filmvisning för familj och vänner.

Kursavgift

Kurskostnad, inklusive boende och mat, är 2100 kr. Betalning sker via faktura efter avslutad kurs.

Du som är upp till 18 år kan söka ekonomiskt stöd för deltagande hos Majblomman, se majblomman.se Länk till annan webbplats..

Ansökan

Sista anmälningsdag är 1 maj men vänta inte med att anmäla er då kursen är väldigt populär. Vid behov kommer vi göra ett urval och besked om du har fått plats lämnar vi efter sista anmälningsdagen. Begränsat antal platser. Kursen är endast öppen för ungdomar skrivna i Halland.

Får du förhinder efter anmälan vänligen kontakta oss omgående så att din köplats kan gå till annan sökande.
Intresse för film är en förutsättning för deltagande. Vid ansökan ska du beskriva om du har tidigare erfarenheter av film och varför du vill gå en filmkurs.

Ansök till filmkursen senas den 1 maj Länk till annan webbplats.

Kontaktperson

Vill du veta mer, kontakta Annika Westerhult, tel. 073-306 00 36, e-post: annika.westerhult@regionhalland.se

Filmkursen arrangeras av Kultur i Halland – Film och filmresurscentrum Länk till annan webbplats. i samarbete med Katrinebergs folkhögskola.