Länk till förstasidan

Akvarellmåleri för nybörjare

För nybörjare eller för dig som vill komma igång igen med målning i akvarell. Du målar efter egna förutsättningar både inne och ute. Kursmaterial tas med.

Ansökningsperiod:
2023-12-15 - 2024-04-15
Utbildningsperiod:
2024-08-05 - 2024-08-09
Kurstid:
Måndag - Fredag
Utbildningstyp:
Sommarkurs
Plats:
Vessigebro
Kontakt:
Gerd Ervelin
Telefon:
070-2198558

För dig som är nybörjare eller som har målat i akvarell tidigare och gärna vill komma igång igen. Vi går igenom grunderna men det finns också möjlighet att experimentera utifrån egna önskemål. Du målar efter dina egna förutsättningar i vacker inom- och utomhusmiljö. Varje dag inleds med genomgångar i akvarellens grunder, olika tekniker, material, färgblandningar, komposition och motivval. Genom uppgifter och övningar får du testa att arbeta med olika valörer, studera volym, ljus och skugga. Vi kommer också att testa olika tekniker som vått i vått och lager på lager. Under kursens gång varvas övning med personlig genomgång.

Kursledare: Gerd Ervelin, konstnär, pedagog. Medlem i Falkenbergs konstnärsförening, tillhör konstnärsgruppen EXTERN i Halmstad (googla för mer info).

Kursen kostar 4 360 kronor med kost och logi. Väljer du att inte bo på skolan så kostar kursen
2 280 kronor.

Boendet är på Björkhem som är vårt kurshotell. Där får du ett enkelrum med TV, dusch och toalett på rummet. Gemensamt dagrum med pentry.

Det finns även sänglinne och handdukar på rummet.