Länk till förstasidan

Akvarellmåleri för nybörjare

För nybörjare eller för dig som vill komma igång igen med målning i akvarell. Du målar efter egna förutsättningar både inne och ute. Kursmaterial tas med.

Ansökningsperiod:
2023-12-15 - 2024-04-15
Utbildningsperiod:
2024-08-05 - 2024-08-09
Kurstid:
Måndag - Fredag
Utbildningstyp:
Sommarkurs
Plats:
Vessigebro
Kontakt:
Gerd Ervelin
Telefon:
070-2198558

Om utbildningen

För dig som är nybörjare eller som har målat i akvarell tidigare och gärna vill komma igång igen. Vi går igenom grunderna men det finns också möjlighet att experimentera utifrån egna önskemål. Du målar efter dina egna förutsättningar i vacker inom- och utomhusmiljö. Varje dag inleds med genomgångar i akvarellens grunder, olika tekniker, material, färgblandningar, komposition och motivval. Genom uppgifter och övningar får du testa att arbeta med olika valörer, studera volym, ljus och skugga. Vi kommer också att testa olika tekniker som vått i vått och lager på lager. Under kursens gång varvas övning med personlig genomgång.

Kursledare

Gerd Ervelin är konstnär och pedagog. Medlem i Falkenbergs konstnärsförening och tillhör konstnärsgruppen EXTERN i Halmstad. Länk till annan webbplats.

Kostnader

Kursen kostar 4 360 kr med kost och logi. Väljer du att inte bo på skolan så kostar kursen 2 280 kr.

Boendet är på Björkhem som är vårt kurshotell. Där får du ett enkelrum med TV, dusch och toalett på rummet. Gemensamt dagrum med pentry.

Det finns även sänglinne och handdukar på rummet.