UPPDATERAD - Viktigt att kontrollera inloggningen i Cosmic
Cambio utreder just nu ett fel som i vissa situationer kan göra att en användare loggas in på fel användarkonto i Cosmic. Som en försiktighetsåtgärd uppmanas alla användare att alltid kontrollera att rätt namn visas efter inloggning innan arbetet påbörjas. För att undvika problemet måste man trycka på ”logga ut nuvarande användare” ifall Cosmic är låst av annan användare.
Om du upptäcker att du har loggats in på ett annat konto än ditt eget ska du omedelbart avsluta arbetet, logga ut, och felanmäla händelsen till Servicedesk.
Uppdaterad rekommenderat arbetssätt
När du lämnar en arbetsstation är det viktigt att du inte enbart tar ut ditt SITHS-kort.
För att säkerställa att din session i Cosmic låses korrekt ska du:
- Spara ditt pågående arbete.
- Låsa Cosmic manuellt genom att klicka på låsikonen.
- Ta ut ditt SITHS-kort.
Spara → Lås Cosmic → Ta ut SITHS-kortet
Anledningen är att den automatiska låsningen vid kortuttag i vissa situationer kan utebli. Du ska därför inte enbart förlita dig på att uttag av SITHS-kortet låser den aktiva Cosmic-sessionen.
Detta är särskilt viktigt på arbetsstationer som delas av flera användare.