Länk till förstasidan

Studiemotiverande kurs

Prova på att studera, upptäck dina egna drivkrafter och hitta vägen vidare till studier eller jobb. Med aktiviteter för att hitta motivation, träning i studieteknik och med fokus på kärnämnen blir du bättre rustad för att fortsätta studera. Det ökar dina chanser till jobb.

Ansökningsperiod:
2024-05-23 - 2024-09-22
Utbildningsperiod:
2024-09-23 - 2024-12-20
Kurstid:
23 september - 20 december
Utbildningstakt:
100%
Utbildningstyp:
Annan kurs
Plats:
Halmstad
Kontakt:
Heléne Persson
Telefon:
035-227625

Om utbildningen

En studiemotiverande kurs på folkhögskola kan få dig att hitta lusten att börja studera, eller att återuppta studier som du tidigare har avbrutit. Kursen innehåller bland annat träning i studieteknik, och har fokus på kärnämnena samhällskunskap, engelska, svenska och matematik. Målet är att hitta självförtroende och motivation, och skapa en plan för framtiden.

Upplägget på kursen varierar beroende på skolans profil och deltagarnas behov och önskemål. Undervisningen utgår från folkhögskolans pedagogik. Aktivt deltagande, samtal och gemensamt lärande i grupp är grundläggande delar i undervisningen.

Efter kursen kanske du väljer att gå vidare till studier på Komvux eller allmän kurs på Katrinebergs folkhögskola som motsvarar grundskolans eller gymnasieskolans studienivå.

Kursen är på heltid under 3 månader.

Kostnader

Du kan ansöka om ersättning hos Försäkringskassan.

Arbetsförmedlingen berättar för dig hur du ansöker om ersättning och vad som gäller när du är inskriven på Arbetsförmedlingen och deltar i en SMF-kurs.

Så ansöker du

Du behöver vara inskriven som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen. Du behöver också uppfylla följande:

  • Du har varken gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning.

Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen ska du ta kontakt med din handläggare som kan hjälpa dig med om kursen är något för dig. De hjälper även dig med att ansöka till kursen.

Arbetsförmedlingens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.