Länk till förstasidan

Om utbildningen

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i att arbeta bakom scenen med event, teater och konserter. Du får lära dig ljud- och ljusteknik, riggning och genomföra digitala produktioner. Utbildningen ger kompetens att arbeta med ljusbord, projektions- och mediatekniker, eventtekniker, scentekniker på teatrar och liknande anläggningar. Efter avslutade studier ska du med viss handledning kunna vara med och tillsammans med andra ansvara för arbetet med en hel scen-, eller eventproduktion på plats eller turné.

en persom utomhus

Läsåret är uppdelat i olika kursmoment och projekt där teori och praktik varvas med individuella handledningar, föreläsningar och olika uppgifter. Större delen av den teoretiska och grunderna i den praktiska utbildningen sker på Katrinebergs folkhögskola i Vessigebro. Utbildningen kommer också att förläggas på olika scener, teatrar och liknande lokaler i närområdet som kan innebära en mycket kort planeringstid för kursmoment, lokaler och kursledare.

På skolan finns vissa lokaler för sceniskt uttryck. I mindre samarbeten med t ex skolans Skådespelarlinje ges möjlighet att använda sina kunskaper. Tillfälle ges för att skapa scentekniska lösningar, ljus- och ljudsättning. Skolan har ljudinspelningsstudio, blackbox och aula med ljus- och ljudteknisk utrustning.