Länk till förstasidan

Är du intresserad att vidareutbilda dig för att kunna arbeta med något du verkligen är intresserad av vid sidan av ditt nuvarande arbete eller vill du kanske byta bana helt till något du finner meningsfullt och utvecklande? Profilkursen Personlig Tränare med hälsofokus ger dig den teoretiska och yrkespraktiska erfarenheten du behöver för att kunna hjälpa människor på hela skalan av hälsospektret – från skadad eller otränad till optimering av atletisk prestation.

en man utomhus

Personlig tränare med hälsofokus har nyligen erhållit godkännande från två branschorganisationer - Almega Friskvårdsföretagen och Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Detta innebär att du nu inte bara får en högkvalitativ utbildning, utan du blir också licensierad personlig tränare med den prestigefyllda "Frisk-licensen.

Under utbildningen kommer de vetenskapligt bevisade grunderna till fysisk hälsa och prestation undervisas teoretiskt med genomgående praktiska tillfällen för att lära sig applicera de olika metoderna. Hela bredden av träningsmetoder och teorier undervisas och utförs under utbildningen för att du ska känna dig bekväm i din yrkespraktiska roll samt kunna hantera påståenden och frågor från klienter. Massage, marknadsföring och säljkunskaper är även viktiga moment i utbildningen för att bli framgångsrik i din framtida yrkesroll.

Utbildningen är förlagd på Katrinebergs Folkhögskola men kommer även innefatta branschrelevanta externa föreläsare och studiebesök. Gruppträning, PT-small group, individuell personlig träning av externa personer samt praktik på träningsanläggning är också viktiga delar av utbildningen.

Personlig tränare är:

 

Logga, Branschrådet för hälsa.