Multisport

Utbildningen omfattar en termin, särskild kurs och vänder sig till dig som vill prova på multisport – upplevelseinriktad konditionsidrott. Få kunskap i hållbar träning och hur man kan inspirera andra och starta egna grupper och aktiviteter. Kursen bedrivs på gymnasial nivå och är CSN-berättigad. En kurs för dig som vill inspireras och motiveras till träning i en stimulerande miljö.

Ansökningsperiod
2022-11-02 - 2022-12-16
Utbildningsperiod
2023-01-11 - 2023-06-02
Kurstid
1 termin
Utbildningstakt
100%
Utbildningstyp
Profilkurs
Plats
Vessigebro
Kontaktperson
Stefan Gustavsson
Telefon
0346-57505

Är du intresserad av att prova olika konditionsidrotter under en termin? Mångfald och variation gör att du under terminen kommer få prova många olika idrotter och uppleva olika träningsarenor.
Kanske hittar du en ny underbar idrott/träningsarena som du vill ägna dig åt?


Multisport innebär att du får utöva olika upplevelseinriktade konditionsidrotter. Du får en termin med massor av möjligheter att prova på olika idrotter som du kanske aldrig har provat på tidigare.

Du kommer få göra en målsättning kring ett eget uthållighetsprojekt.

Under terminen kommer vi testa idrotter som har arenor inomhus och även idrotter som har sin arena utomhus.

Bland annat kommer du få prova klättring, cykling, bordtennis, ridning, curling, simning, SUP (Stand Up Paddle), kajakpaddling, längdskidåkning, orientering, kampsport och vi kommer även prova olika typer av bollidrotter – i lag och individuella.

Förutom alla aktiviteter på arenorna kommer vi ha en ”surprise-dag” med speciella upplevelser/aktiviteter.

Kursen bedrivs av kunniga och engagerade lärare. Skolan erbjuder alla möjligheter till träning, trivsel och välmående i en tolerant och välkomnande miljö. God mat och bra boende på internatet är en viktig del!

Tre personer utövar stand up paddling på havet vid skrea strand.
SUP-paddlare i havet vid Skrea strand. Foto: Dermot Fitzpatrick
 • Multisport – prova på olika konditionssporter
 • Entreprenörskap – att starta företag
 • Föreningskunskap – att starta förening
 • Grundläggande träningslära/näringslära/idrottsmedicin
 • Grundläggande humanbiologi
 • Ledarskap/Beteendevetenskap
 • Friluftsliv

Utbildningen ska leda dig till att hitta en hållbar träning, med variation och upplevelser.
Genom teoretisk och praktisk kunskap kommer du öka din möjlighet till att må bra och få kännedom om hälsosamt idrottande. Rörelseglädje står i fokus som i sin tur kommer leda till ett hållbart och livslångt idrottande.

Kursen genomsyras av att allas medverkan ska bidra till ett hållbart samhälle. Vi använder oss genomgående av ett inkluderande och normkritisk arbetssätt.

Stefan Gustavsson

Lärare

stefan.gustavsson@regionhalland.se

Alla deltagare betalar 400 kronor per termin för kopierat material, tillgång till läroböcker samt olycksfallsförsäkring. För linjespecifikt studiematerial tillkommer 1000 kronor per termin.

Utbildningen är CSN berättigad

Ansökan

 • När ansökan är öppen klickar du på knappen med texten ”Ansök här”.
 • I nästa steg kommer du till Schoolsofts ansökningssida.
 • För att ansöka måste du antingen redan ha ett konto på Schoolsoft, eller skapa ett konto.
 • Fyll därefter i uppgifterna i Schoolsoft och bifoga aktuella bilagor/betygsdokument innan sista ansökningsdatum.

Bifoga i ansökan

Till ansökan vill vi att du bifogar:

 • Personligt brev
 • Två referenser
 • Personbevis
 • Kopia av senaste skolbetyg

I ditt personliga brev vill vi att du skriver dina träningserfarenheter, målet med utbildningen och vad du kommer att tillföra gruppen.

Antagningskrav

Du bör vara fysiskt aktiv och gärna engagerad i någon förening. Du bör ha behörighet från gymnasiet och arbetslivserfarenhet är en merit.

Antagningsprocess

Behöriga som lämnat ansökan innan sista ansökningsdag kommer att genomgå ett första urval. Samtal, eventuell intervju och kontakt med referenser ingår i antagningsförfarandet.

Urvalskriterier

På Katrinebergs folkhögskola strävar vi efter mångfald och jämställdhet och att deltagandet på våra kurser ska spegla samhället i övrigt, därför kan vi vid antagning behöva ta ställning till detta.

Besked om antagning

När antagningen är klar kommer ett skriftligt besked om man är antagen, tilldelats reservplats eller inte är antagen. Beskedet lämnas kort efter sista ansökningsdagen har passerat.

Den som är antagen kommer att få ett besked via e-post där det finns information om bland annat kursstart. Reserver kan komma att antas vid eventuella avhopp vid kursstarten.