Let´s talk about sex

En kurs i sexualitet för alla som möter människor i sin yrkesroll. Du får inspiration, kunskap och verktyg för att prata om och möta sexualitet på ett inkluderande och enkelt sätt.

Ansök här
Ansökningsperiod
2023-02-01 - 2023-05-10
Utbildningsperiod
2023-06-15 - 2023-06-16
Kurstid
Torsdag-Fredag
Utbildningstyp
Sommarkurs
Plats
Vessigebro
Kontaktperson
Camilla Backe
Telefon
035-227 625

Regeringen beslutade september 2020 att sexualundervisningen behöver stärkas i skolan. Men hur får man till ett bra samtal om sexualitet? Ett ämne som inte alltid är helt lätt att diskutera och hantera. Samtalen kommer att handla om kropp, sexuell hälsa. ömsesidighet och relationer utifrån ett lustfyllt och normkritiskt perspektiv. Ett syfte med kursen är att skapa trygghet och säkerhet hos deltagarna så att de kan genomföra samtal och lektioner om dessa ämnen på ett i sin yrkesroll professionellt sätt. Kursdeltagarna får även tillgång till välbeprövat material, anpassat till olika situationer.

Kursledare Camilla Backe har en gedigen erfarenhet av att föreläsa och informera om frågor som rör sex och samlevnad, bde i sitt jobb som folkhögskollärare och som sexualinformatör hos RFSU. Dessutom kommer Jeanette Sjödin att gästföreläsa om psykologiska aspekter av sex och samlevnad. Camilla och Jeanette är även lärare på Katrinebergs folkhögskola.

Kursen kostar 990 kronor med kost och logi. Väljer du att inte bo på skolan så kostar kursen 520 kronor.

Boendet är på Björkhem som är vårt kurshotell. Där får du ett enkelrum med TV, dusch och toalett på rummet. Gemensamt dagrum med pentry.

Det finns även sänglinne och handdukar på rummet.