Fysisk skådespelarträning utomhus

Vi jobbar mot ett fysiskt impulsstyrt uttryck med fokus på samspel, närvaro och energi. Tillsammans utforskar vi de impulser vi får av varandra och av omgivningen. Teknikerna och övningarna är lånade från olika håll

Ansök här
Ansökningsperiod
2021-12-01 - 2022-06-15
Utbildningsperiod
2022-08-03 - 2022-08-05
Kurstid
Onsdag-Fredag
Utbildningstyp
Sommarkurs
Plats
Vessigebro
Kontaktperson
Öystein Flaa
Telefon
0346-57519

Tillsammans utforskar vi de impulser vi får av varandra och av omgivningen. Att vi i största möjliga utsträckning jobbar utomhus ger oss en extra diemnsion i arbetet. Teknikerna och övningarna vi utgår ifrån är lånade från olika håll, bl a från traditionen efter den polska teaterförnyaren Jerzy Grotowski och från den japanska dansformen butoh.

Lärare på kursen Öystein Flaa som till vardags är lärare vid Katrinebergs folkhögskolas skådespelarlinje. Öystein är högskolekandidat i drama- och teaterkommunikation från Högskolan i Oslo och har läst teatervetenskap och litteraturvetenskap vid universitetet i Oslo och filmvetenskap vid Högskolan i Halmstad. Dessutom har han gått ett antal längre kurser i skådespelarteknik vid Grenland Friteater i Norge och Odinteatret i Danmark och butoh-workshops i Japan och Italien.

Kursen kostar 1 800 kronor med kost och logi. Väljer du att inte bo på skolan så kostar kursen 880 kronor.

Boendet är på Björkhem som är vårt kurshotell. Där får du ett enkelrum med TV, dusch och toalett på rummet. Gemensamt dagrum med pentry.

Det finns även sänglinne och handdukar på rummet.