Första hjälpen till psykisk hälsa – MHFA

Kursen omfattar 12 timmar/2 dagar.
Helg-, vecko-, kortkurs
Katrineberg
Ulf Järphag
070-659 76 15, 0346-575 27
ulf.jarphag@regionhalland.se

Första hjälpen till psykisk hälsa (Mental Health First Aid, MHFA) – En möjlighet att stärka våra resurser i fråga om att möta psykisk ohälsa!

Träd med rosa blommor.

Om kursen

Avsikten med första hjälpen är (utöver att sprida kunskaper och minska fördomar kring psykisk ohälsa):

• att se till att en person får professionell hjälp innan hans/hennes psykiska hälsa förvärras
  • att underlätta ett tillfrisknande
  • att hjälpa och stödja en person som har psykiska problem

Under kursen ”Första hjälpen till psykisk hälsa” lär du dig:

• hur man känner igen de olika symtom som karaktäriserar olika former av psykiska sjukdom och psykiska kriser
  • hur man bäst tar kontakt med personen och inleder första hjälpen
  • hur man kan hjälpa personen att söka adekvat professionell behandling och andra former av stöd för sina besvär.

Kursen ges löpande och vid förfrågan

Aktuella kurstillfällen läggs ut efter hand. Löpande tillfällen under året, samt efter förfrågan/uppdrag. Kursen omfattar 12 timmar/2 dagar.

Mejla din anmälan till lisbeth.a.eriksson@regionhalland.se, 0346-57500. I anmälan ska du skriva Namn, skola/org, mejladress och mobilnr.

Obs! Begränsat antal platser (16 st) ”Först till kvarn” tillämpas om fler anmälda.

Pris: Efter förfrågan.