Filmkurs för tjejer 14-22 år

Vill du göra film i sommar? Då är du hjärtligt välkommen till en veckas filmskapande! Lär dig mer eller testa för första gången!

2021-02-10 - 2021-05-31
2021-06-28 - 2021-07-04
Måndag 28 juni kl. 10.30 - söndag 4 juli kl. 15.00.
Sommarkurs
Katrineberg
Annika Westerhult
073-306 00 36

Tillsammans med andra tjejer lär du dig utveckla en filmidé, spela in och redigera film. Erfarna filmare och filmpedagoger går igenom filmhantverkets grunder: regi, skådespeleri, manus, foto, ljus, ljud och redigering.

Vi jobbar med full filmutrustning och redigering i fantastiska filmlokaler.

Inga förkunskaper krävs, du lär dig på plats!

Några tjejer spelar in film på en sandstrand.

Under hela kursen övernattar vi på Katrinebergs folkhögskola.

För att minska risken för smittspridning av covid-19 följer vi de direktiv och anpassningar som rekommenderas av myndigheterna. Du får mer information efter anmälan.

Kursavgift och anmälan

Avgiften inkluderar mat och boende på Katrinebergs folkhögskola. Bor du i Halland, Västra Götaland, Region Jönköpings län, Region Skåne, Regionerna Kronoberg, Blekinge och Kalmar län så är priset 2000 kr.

Bor du i annan region betalar du 3000 kr, men du kan söka stöd från ditt regionala filmresurscentrum.

Betalning sker via faktura efter avslutad kurs.

Du som är upp till 18 år kan söka ekonomiskt stöd för deltagande hos Majblomman, läs mer på www.majblomman.se.

Sista anmälningsdag är 31 maj.

Vi har ett begränsat antal platser och vid behov kan platserna komma att fördelas för att få geografisk spridning.

Kursen arrangeras av Kultur i Halland – Film och Katrinebergs folkhögskola i samverkan, i samarbete med Filmcloud och Regionsamverkan Sydsverige.