Akvarellmåleri för nybörjare

För nybörjare eller för dig som vill komma igång igen med målning i akvarell. Du målar efter egna förutsättningar både inne och ute. Kursmaterial tas med.

Ansök här
Ansökningsperiod
2023-02-01 - 2023-05-01
Utbildningsperiod
2023-08-07 - 2023-08-11
Kurstid
Måndag-Fredag
Utbildningstyp
Sommarkurs
Plats
Vessigebro
Kontaktperson
Gerd Ervelin
Telefon
070-219 85 58

För dig som är nybörjare eller som har målat i akvarell tidigare och gärna vill komma igång igen. Vi går igenom grunderna men det finns också möjlighet att experimentera utifrån egna önskemål. Du målar efter dina egna förutsättningar i vacker inom- och utomhusmiljö. Varje dag inleds med genomgångar i akvarellens grunder, olika tekniker, material, färgblandningar, komposition och motivval. Genom uppgifter och övningar får du testa att arbeta med olika valörer, studera volym, ljus och skugga. Vi kommer också att testa olika tekniker som vått i vått och lager på lager. Under kursens gång varvas övning med personlig genomgång. 

Kursledare: Gerd Ervelin, konstnär, pedagog. Medlem i Falkenbergs konstnärsförening, tillhör konstnärsgruppen EXTERN i Halmstad (googla för mer info).

Kursen kostar 3 960 kronor med kost och logi. Väljer du att inte bo på skolan så kostar kursen
2 080 kronor.

Boendet är på Björkhem som är vårt kurshotell. Där får du ett enkelrum med TV, dusch och toalett på rummet. Gemensamt dagrum med pentry.

Det finns även sänglinne och handdukar på rummet.