Länk till förstasidan

Inför skolstarten i augusti

Välkommen till Katrinebergs folkhögskola! Vi är glada att du har valt att börja din resa hos oss till hösten.

För dig som ska läsa i Vessigebro

Terminsstart: Höstterminen börjar 19 augusti kl. 10.00 med samling i Aulan i Huvudbyggnaden. Kom i god tid för att hinna installera dig och delta i de första introduktionsaktiviteterna.

Lunch: Den första skoldagen blir du bjuden på lunch.

Boende: För dig som ska bo på skolans internat i Vessigebro finns rummen inflyttningsklara söndagen 18 augusti kl. 14.00-17.00 och på måndagen den 19 augusti från kl. 08.00.

Du hämtar din rumstagg i skolans aula. Under söndagen kommer du även att få träffa några av skolans ”faddrar” som är med och svarar på frågor samt guidar runt på skolan.

På söndagen serveras eftermiddagskaffe kl. 14.00-15.00 och kvällsmat kl. 16.30-17.30. Eftermiddagskaffe och kvällsmat serveras i skolans matsal.

På söndagskvällen kl. 18.30 blir det grillning och quiz som faddrarna arrangerar för alla deltagare som bor på internatet.

Blankett för allmänna och särskilda villkor och hyresavtalet till alla som ska bo på skolan. Läs igenom blanketterna noggrant hemma.

 

Om du ska läsa Diplomerad hälsovägledare, Fotografi – Visuell Gestaltning, Djurunder­stödd friskvård eller Naturen som hälsofrämjande arena ska du ha fått ett utskick via mejl om terminsstart och annan praktisk information.

För dig som ska läsa Allmän kurs i Halmstad

Höstterminen startar måndagen den 19 augusti med samling och upprop kl. 09.00. Den första skoldagen avslutas kl. 14.30. Under dagen kommer du att tillsammans med en mentor gå igenom ditt ämnesval inför läsåret. Inför skolstart kommer du att få mer detaljerad information skickad till dig via mejl.

Skolan ligger på Köpmansgatan 41 i Halmstad. Vi finns högst upp i samma byggnad som Radio Halland vid Lilla torg.

För dig som ska läsa Hallands konstskola i Halmstad

Måndagen den 19 augusti träffas vi kl. 10.00 på Hallands konstskola i Halmstad. Vi inleder med en fika, följt av viktig information, utdelning av nycklar och en rundtur i våra lokaler. Inför skolstart kommer du att få mer detaljerad information skickad till dig via mejl om bland annat material, verktyg och arbetskläder och annan praktisk information.

Skolan ligger på Tollsgatan 7 i Halmstad, nära Hallands Konstmuseum och Engelska skolan. Ingången finns på gården, och våra lokaler är belägna på plan 2 och 3. Vi samlas på plan två.

Har du frågor?

Hör gärna av dig till oss om du har några frågor eller funderingar. Du kan nå oss via e-post på katrineberg@regionhalland.se eller telefon på 0346-575 00.