Direkt till innehållet

Att bo på internat

Att bo på skolan är något speciellt. Du träffar vänner för livet, får möjligheten att engagera dig i skolans kvällsaktiviteter och inte minst att njuta av vår berömda onsdagsfika! Ett extra plus är att du lär dig att ta ansvar för ditt eget boende och det gemensamma köket.

På Katrinebergs folkhögskola finns ett internatboende. Man anger på ansökningsblanketten om man önskar enkelrum eller dubbelrum.

Du som har önskat logi kommer att tilldelas ett rum vid kursstarten. Rummet disponerar du med tillhörande möblering under hela kurstiden dock utgår det ingen hyra för jullovet då man inte får bo på skolan.

Möbleringen i rummen kan variera. Standardutrustningen är säng, byrå, sängbord, skrivbord, liten bokhylla, stolar, lampor. Täcke, kudde, handdukar och lakan skall du ha med själv. Planscher och bilder som du vill ha på väggen skall sättas upp med försiktighet så att tapeten inte skadas. TV-uttag och Internetanslutning finns på alla rum. På internaten finns tvättstuga och varje korridor har ett pentry med mikrovågsugn och spis, dock inte porslin och grytor m.m. för matlagning.

För skador som vållas genom vårdslöshet blir du ersättningsskyldig. Uppsägningstid för ett rum under kurstid är två veckor. Du förlorar rätten till rummet, om betalning inte fullföljs eller om du grovt bryter mot skolans regler.

Mer information om vårat internat hittar du genom att klicka på länkarna nedan

Hyresavtal, allmänna och särskilda villkor

Hyresavtal

Kostnader för dig som bor på skolan